Culorile recomandate pentru primavara anului 2016

Cu totii stim foarte bine ca moda se schimba de la un sezon la altul. De asemenea, acest lucru este valabil si in ceea ce priveste culorile, care sunt specifice nu doar pentru fiecare an, ci si pentru fiecare sezon in parte. Acum este momentul sa aflam care sunt culorile pe care Pantone le recomanda pentru primavara anului 2016.

Asa cum au afirmat cei de la Pantone, primavara anului 2016 se pregateste sa aduca o schimbare in vietile noastre, in ceea ce priveste culorile pe care le vom purta. Conform declaratiilor lor, traim intr-o era a tehnologiei, iar culorile pe care le purtam au menirea de a ne ajuta sa ne „deconectam” de la vietile noastre supra-solicitante, si sa ne bucuram de momente deosebite. Reprezentanti ai Institutului considera ca pentru primavara 2016, se prevad schimbari in vestimentatia noastra, chiar si in ceea ce priveste texturile. Astfel, este de asteptat sa vedem diverse combinatii impresionante de culori artistice, care sa ofere bucurie.

pantone

Asadar, haideti sa vedem impreuna care este topul primelor 10 culori preferate pentru primavara anului 2016.

  1. Rose Quartz 13-1520. Aceasta nuanta de roz este potrivita zilelor insorite ale primaverii, oferind un aspect cu adevarat fermecator oricui alege sa poarte aceasta culoare.
  2. Peach Echo 16-1548. O nuanta calda de portocaliu, care va oferi un look prietenos si accesibil pentru oricine. Conform celor de la Pantone, portocaliul a fost intotdeauna o culoare apreciata, iar aceasta nuanta este de asteptat sa faca furori in randurile celor care isi doresc un look care sa inspire accesibilitate si amabilitate.
  3. Serenity 15-3919. Aceasta nuanta de albastru ofera un calm aparte. Este o nuanta care exprima relaxare. Comparata cu nuanta cerului senin, aceasta nuanta de albastru ofera senzatia de lumina si spatiu.
  4. Snorkel Blue 19-4049. Nuanta face parte din familia navy blue, insa este considerata a fi o nuanta jucausa si mai putin serioasa decat renumita nuanta navy blue. Desi este inspirata de tonurile maritime, aceasta nuanta ofera energie si inspira dorinta de relaxare, de libertatea specifica vacantelor relaxante in locatii maritime.
  5. Buttercup 12-0752. Spre deosebire de culorile aflate in pozitiile superioare, care se axeaza pe calm si relaxare, aceasta nuanta din familia culorilor galbene inspira soare si fericire. Este o nuanta cu adevarat energica, potrivita zilelor insorite din primavara care vine. Inspira nu doar energie si bucurie, ci si speranta.
  6. Limpet Shell 13-4810. O combinatie de albastru si verde, aceasta nuanta reprezinta o culoare rece, clara si proaspata, care se potriveste de minune cu schimbarile climatice care au loc in ultimul timp.
  7. Lilac Grey 16-3905. Aceasta este una dintre nuantele neutre si face parte din familia culorilor purpurii. Inspira finete si subtilitate si este potrivita pentru oricine. Aceasta culoare este reprezentanta sezonului in ceea ce priveste culorile neutre, intrucat, conform spuselor celor de la Pantone, fiecare sezon are nevoie de cel putin o culoare neutra. Iar cei care au purtat si pana acum diverse nuante de gri in garderoba lor, vor aprecia cu siguranta alegerea acestei nuante in noul sezon.
  8. Fiesta 17-1564. O nuanta calda de rosu, care se potriveste de minune unui spirit liber, conform spuselor celor de la Pantone. Cu energia pe care o inspira, aceasta culoare vine in contrast cu celelalte culori ale sezonului, care inspira calm, relaxare si delicatete.
  9. Iced Coffee 15-1040. Aceasta nuanta este una calda, care se asorteaza usor cu orice alta culoare din paleta disponibila. Caracteristica sa de pamant face ca aceasta culoare sa fie inca una dintre culorile neutre ale sezonului urmator.
  10. Green Flash 15-0146. O nuanta de verde deschis, aceasta culoare va reprezenta una dintre favoritele sezonului, fiind in perfecta armonie cu zilele de primavara.

 

pantonespring2016

Asa cum vedem, paleta de culori pentru primavara anului 2016 se axeaza in special pe culori luminoase, calzi, care inspira calm si relaxare, precum si energie si fericire. Avem la dispozitie si doua culori neutre, pe care sa le putem cu usurinta adauga unui look simplu. In ceea ce priveste combinarea culorilor, se asteapta diverse combinatii impresionante, care sa creeze un stil cu adevarat artistic.