Pantofi pentru nunta, cum sa alegi perechea potrivita.

Odata cu apropierea sezonului de nunti, apare o noua perioada in care agenda femeilor se aglomereaza, pe aceasta fiind adeseori adaugate cumparaturi legate de nunta, in special cumpararea rochiei potrivite si a pantofilor ideali. Fie ca te pregatesti pentru propria ta nunta, sau vei participa la nunta in calitate de domnisoara de onorare, ori simpla invitata, pantofii sunt, cu siguranta, cap de lista cand vine vorba despre cumparaturi pentru nunta.

pantofi-cu-platforma-albi3
Asa cum bine stii, nunta este un eveniment deosebit de important, iar evenimentul in sine tine pe parcursul a multor ore din zi, si chiar din noapte. De aceea, este esential sa iti alegi cu grija pantofii pe care ii vei purta, pentru a te asigura ca vei avea parte de o zi si noapte magice, lipsite de neplacutele dureri de picioare, cauzate de pantofii alesi nepotrivit.

Desigur, unul dintre primele criterii pe care le vei lua in considerare la alegerea pantofilor pe care sa ii porti la nunta este aspectul. In general, se opteaza pentru modele care sa fie asortate cu rochia aleasa. In acest sens, exista anumite recomandari si sfaturi de urmat. Totusi, alegerea modelului tine in special de preferinte, astfel ca este decizia ta ce fel de incaltaminte vei purta la marele eveniment, indiferent in ce calitate vei participa la nunta.

Pe de alta parte, exista si anumite sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi, pentru a te simti cat mai confortabil in pantofii pe care ii alegi pentru nunta.

In acest sens, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte, printre care inaltimea si grosimea tocului, marimea pantofilor – care trebuie sa se potriveasca de minune cu picioarele tale, precum si alte detalii care ar putea cauza rani picioarelor – de exemplu, barete prea subtiri sau amplasate astfel incat te jeneaza.

Alaturi de aceste detalii, insa, am pregatit o scurta lista cu sfaturi, care sa te ajute sa gasesti pantofii ideali pentru nunta, pentru a te simti cat mai confortabil pe parcursul intregului eveniment.

Sfaturi pentru alegerea unei perechi de pantofi pentru nunta

  1. Poarta pantofii inainte de nunta. Desi este un sfat bun de urmat in general, este cu adevarat esential sa porti pantofii pentru nunta inainte de marele eveniment. Astfel, picioarele tale se vor obisnui cu noii pantofi, iar acestia se vor adapta formei picioarelor tale. Urmand acest sfat, vei evita riscul de a te alege cu rani in timpul evenimentului. In cazul in care pantofii iti vin fix pe picior, si consideri ca este necesar sa ii largesti putin, poti folosi diverse trucuri utile pentru largirea pantofilor.
  2. Indrazneste sa porti ceea ce te reprezinta. Au trecut de mult vremurile in care miresele erau obligate sa poarte alb in ziua nuntii. Desi pantofii albi raman o alegere clasica, numeroase mirese din zilele noastre opteaza pentru modele colorate, sau care prezinta diverse detalii si accesorii deosebite. Astfel, daca preferi pantofii colorati, in schimbul celor albi, cauta modelul care te va determina sa te simti unica si minunata in ziua nuntii tale. Atata timp cat te simti bine in pielea ta – sau, in cazul de fata, in pantofii tai – vei arata splendid, indiferent de culoarea sau modelul pe care il alegi.
  3. Evita sa cumperi prima pereche de pantofi care iti place. Stim ca in special miresele au multe de rezolvat in aceasta perioada, astfel ca exista adeseori tendinta de a cumpara prima pereche de pantofi care iti plac. Recomandarea este sa vezi cat mai multe modele, inainte de a lua decizia finala de a cumpara pantofii care ti se par potriviti.

Alegerea pantofilor potriviti de mireasa necesita timp si rabdare. Indiferent care este rolul tau in cadrul marelui eveniment, pantofii sunt nu doar un accesoriu care ajuta la completarea tinutei fermecatoare, ci si un element care te pot face sa te simti precum o regina a dansului.

Este recomandat sa aveti si o pereche de balerini albi de mireasa la schimb.