Trucuri simple pentru pantofi curati si fara mirosuri neplacute

Oricat de bine ai ingriji picioarele si pantofii, incaltamintea tinde sa se murdareasca in interior, si chiar sa prinda diverse mirosuri neplacute. Acest lucru nu trebuie sa te descurajeze, insa, deoarece exista cateva trucuri utile, care te pot ajuta sa cureti pantofii, si sa scapi de eventualele mirosuri neplacute.

Ce sa folosesti?

Pentru a scapa de murdarie si mirosuri neplacute in pantofii tai, vei avea nevoie de cateva obiecte si ingrediente:

  • Bicarbonat de sodiu sau zat de cafea

  • Ciorapi vechi, punga de hartie sau plastic

  • Elastic

Cum sa elimini mirosurile neplacute din incaltaminte?

Exista anumite obiecte si ingrediente care te vor ajuta sa elimini mirosurile neplacute din incaltaminte. Acestea au menirea de a absorbi umezeala si mirosurile din pantofi. Incepe prin a alege unul dintre obiectele mentionate la pasul anterior.

Pentru a confectiona saculetul, vei avea nevoie sa tai o bucata din varful unei perechi de ciorapi vechi. Saculetul astfel obtinut va fi umplut cu ingredientul ales de tine – fie bicarbonatul de sodiu, fie zatul de cafea. Dupa ce ai umplut „saculetul”, foloseste o banda elastica pentru a-l lega, evitand astfel scurgerea umpluturii. Asigura-te ca saculetul incape in pantof. Introdu acest saculet in pantofi, ori de cate ori nu ii folosesti. Astfel, acesta va absorbi orice posibila umezeala sau miros care s-a acumulat in incaltamintea ta pe parcursul purtarii.

Spala pantofii pentru a scapa de miros

Desi unele modele de incaltaminte permit introducerea acestora in masina de spalat, altele nu sunt recomandate pentru spalarea automata. Un exemplu in acest sens il constituie incaltamintea cu diverse accesorii sau aplicatii. In acest caz, este indicat sa utilizezi produse special confectionate pentru a curata diverse tipuri de incaltaminte.

In cazul in care incaltamintea poate fi utilizata in masina de spalat, urmeaza acesti pasi:

  1. Indeparteaza sireturile si talpile interioare, daca acest lucru este posibil.

  2. Introdu incaltamintea in saculetul special pentru masina de spalat.

  3. Introdu-i in masina de spalat.

  4. In cazul in care masina ta de spalat nu are un program special pentru spalat incaltaminte, poti folosi programul normal de spalat, folosind apa cat mai calda, si mult detergent.

  5. In cazul in care o parte din miros persista chiar si in urma spalarii, repeta ciclul de spalare.

Mentine-ti picioarele uscate

Incaltamintea se murdareste si obtine mirosuri neplacute din cauza picioarelor transpirate. Astfel, pentru a evita ca aceste lucruri sa se intample, este recomandat sa incerci sa iti mentii picioarele uscate. Insa cum poti face asta? Urmand cateva idei simple si rapide.

Poti alege sa folosesti un produs antibacterian pentru maini, pe care sa il aplici pe talpa piciorului, dupa ce te asiguri ca picioarele sunt curate si uscate. Aplica aceasta metoda inainte de a introduce picioarele in incaltaminte. Poti repeta aceasta metoda de mai multe ori pe parcursul zilei.

O alta optiune este sa utilizezi un antiperspirant, pe care sa il aplici pe talpile tale. Acest lucru previne umezeala, si te ajuta sa eviti ca transpiratia sa patrunda in incaltaminte.

Trucuri aditionale

Ca si in orice alta situatie, preventia este solutia. Astfel, si in cazul eventualelor mirosuri neplacute aparute in pantofii tai, este esential sa incerci sa o previi, mai degraba decat sa scapi de aceasta. Pentru a evita mirosurile neplacute sa apara, este recomandat sa iti speli picioarele cu atentie, in fiecare zi, insistand asupra talpilor si a zonelor dintre degete.

In comert, se gasesc diverse produse menite sa te ajute sa mentii interiorul pantofilor uscat, evitand astfel acumularea mirosurilor neplacute. Poti utiliza oricare dintre aceste produse, insa indiferent de alegerea ta, este important sa tii cont de instructiunile de pe ambalaj.

Alterneaza pantofii pe care ii porti, pentru a le acorda suficient timp sa se usuce intre purtari. Acest lucru va ajuta pantofii sa scape de umezeala acumulata pe parcursul purtarii, evitand astfel aparitia mirosurilor neplacute.