Ce spun pantofii tai despre tine?

Nu este deloc o noutate faptul ca felul in care ne imbracam, ne aranjam parul si ne machiem spune multe lucruri despre noi, ca si persoane. Unul dintre cele mai importante detalii ale vestimentatiei este incaltamintea, care este de asemenea responsabila cu prima impresie pe care o creem nou-cunoscutilor. Astfel, desi poate pana acum credeai ca pantofii sunt un simplu accesoriu, necesar pentru a completa vestimentatia si pentru a-ti proteja picioarele de mediul exterior, acum stii ca acestia sunt si o unealta care le arata celor din jur ce fel de persoana esti, ce tip de personalitate ai.
De aceea, poate nu de putine ori ai auzit ca pantofii trebuie alesi cu grija, pentru a oferi un aspect cat mai placut si ingrijit. Adeseori, la un interviu pentru job, la o intalnire de afaceri sau chiar la o prima intalnire in interes personal, pantofii pe care ii porti pot sa te ajute sau, dimpotriva, sa iti scada sansele de a avea succes in ceea ce ti-ai propus.
Studiu pentru personalitate
Conform unui studiu realizat de Universitatea din Kansas, s-a demonstrat ca pantofii pe care ii purtam reflecta 90 la suta din personalitatea noastra. Studiul a fost realizat pe 63 de studenti, care au avut de vizionat peste 200 de fotografii care prezentau incaltaminte purtata de catre voluntari.
Pentru acest studiu, voluntarii au fost supusi unor teste de personalitate. In urma analizarii pozelor, studentii chestionati au reusit sa determine, cu o precizie relativa, personalitatea voluntarilor din imaginile cu incaltaminte.

Acestia au reusit sa determine felul de a fi al voluntarilor, bazat pe incaltamintea purtata, astfel ca puteau spune despre o persoana daca este extrovertita sau introvertita, conservatoare sau libertina, precum si sa mentioneze diverse detalii precum stabilitatea din punct de vedere emotional, semne de anxietate, nesiguranta, izolare, sau simpatie fata de propria persoana. Un alt indiciu pe care au reusit sa-l descopere in urma analizarii fotografiilor era legat de nivelul social, precum si de situatia materiala.

Tipuri de incaltaminte si ce spune despre tine

Conform studiului, a reiesit faptul ca persoanele care poarta cizme inalte tind sa fie antipatici. Pentru aceste persoane, este greu sa lege relatii intime.
Persoanele care poarta botine tind sa fie usor agresive.
Referitor la culoarea incaltamintei, studiul a scos la iveala faptul ca persoanele care opteaza pentru culori variate au o personalitate extrovertita si vesela.

botine dama negre pone verde 2
Persoanele serioase si constiincioase au tendinta de a purta incaltaminte curata si intretinuta cu atentie, chiar daca este veche. In ceea ce priveste aceasta categorie de persoane, insa, a mai reiesit si faptul ca ele tind sa dezvolte o usoara anxietate in urma incheierii unei relatii intime. Totusi, ele sunt mai degraba preocupate de aparente si de imaginea pe care le-o afisaza celor din jur.
Persoanele care poarta pantofi simpli, plictisitori, cunosc adeseori dificultati in a stabili relatii personale. Aceste persoane sunt in general timide, distante si represive, poseda abilitati reduse de comunicare si nu sunt deloc interesate de imaginea pe care si-o formeaza cei din jur despre ele.
Pantofii stiletto sunt considerati a fi cei mai sexy pantofi, iar conform studiului, femeile care poarta acest tip de incaltaminte sunt increzatoare in fortele proprii si adora sa se considere detinatoarele puterii.
Acele femei care poarta sandale fara toc sunt persoane naturale, simple si cu un caracter placut.

pantofi-stiletto-aurii

Femeile care prefera balerinii sunt persoane ambitioase si diplomate. In schimb, femeile care prefera incaltamintea sport sunt persoane spontane si hotarate.

balerini-nude-etienne
In ceea ce priveste costul incaltamintei, persoanele care poarta pantofi ieftini sunt, in general, caracterizate de tendinte libertine. De cealalta parte, persoanele care poarta pantofi scumpi sunt juste si detin o situatie financiara mai buna.
Femeile care aleg sa poarte incaltaminte incomoda sunt persoane linistite. Persoanele care opteaza pentru incaltaminte practica sunt firi prietenoase si simpatice.