Cum sa iti organizezi pantofii pentru a mentine ordinea intre ei

Orice femeie are numeroase perechi de pantofi in garderoba ei. De aceea, uneori devine dificil sa mentii ordinea intre pantofi, astfel ca se intampla sa cauti minute in sir o pereche de pantofi si sa nu reusesti sa ii gasesti. Stim cat poate fi de dificil sa mentii ordinea intre acestia, in special daca ai mai multe perechi de pantofi, din diverse categorii.

Pe langa neplacerea de a cauta vreme indelungata perechea de incaltaminte pe care iti doresti sa o porti, dezordinea are si dezavantajul de a „ascunde” anumiti pantofi de privirile tale, astfel ca, in special daca detii mai multe perechi, poti ajunge chiar in situatia de a uita de anumiti pantofi pe care nu i-ai purtat de ceva vreme.

De aceea, este important sa organizezi cu atentie pantofii, astfel incat acestia sa fie cat mai vizibili pentru tine in momentul in care cauti perechea pe care sa o asortezi tinutei tale. Asadar, iata cateva sfaturi utile, care te vor ajuta sa iti organizezi pantofii si sa mentii ordinea in acest sector al garderobei tale.

Rafturi suprapuse pentru incaltaminte

Spatiul este, cu siguranta, una dintre principalele probleme, in special cand vine vorba de aranjarea incaltamintei. Dar cum poti crea spatiul necesar pentru stocarea incaltamintei? Simplu! Profita de fiecare spatiu gol, ca de exemplu acela din dulapul de umerase. Asa cum probabil ai observat, exista un anumit spatiu care ramane neutilizat, intre partea de jos a dulapului, si cel mai de jos punct in care ajung hainele atarnate pe umerase. Asadar, acesta este locul ideal pentru a stoca incaltamintea.

In cazul in care spatiul iti permite, poti utiliza rafturi suprapuse, special create pentru incaltaminte, pe care le vei adauga in locul ramas gol sub haine. Astfel, vei avea posibilitatea de a stoca mai multe perechi de incaltaminte, beneficiind de fiecare centimetru disponibil.

Iar daca esti norocoasa si ai la dispozitie suficient spatiu in latimea dulapului, ai putea crea chiar doua randuri de astfel de rafturi, pentru a oferi loc mai multor perechi de incaltaminte in noul raft creat.

Organizeaza in functie de sezon si categorii

Cu siguranta detii incaltaminte care poate fi clasificata in functie de mai multe categorii, precum sezonul, ocazia sau locatia in care pot fi purtati. In acest sens, este recomandat sa creezi anumite criterii pe care sa te bazezi atunci cand iti organizezi incaltamintea la locul ei.

Incearca, in primul rand, sa ai in vedere sezonul, astfel incat sa ai la indemana pantofii pe care ii poti purta in prezent, fara a permite pantofilor de extra-sezon sa se amestece intre acestia.

Un alt criteriu pe care il poti urmari in aranjarea incaltamintei in garderoba este ocazia. Astfel, incearca sa tii la indemana perechile de incaltaminte pe care le porti in mod frecvent, asezand mai la o parte acele incaltaminte pe care le porti doar la diverse ocazii.

Alterneaza

Asa cum am mai mentionat, una dintre problemele organizarii incaltamintei este data de spatiu. Poti beneficia de mai mult spatiu, alternand pozitia pantofilor. Astfel, aseaza un pantof cu varful in jos, iar perechea sa, cu varful in sus. Aceasta pozitionare te va ajuta sa profiti de fiecare centimetru disponibil, spatiul gol dintre pantofi scazand vizibil.

Curatenie generala

Stim ca este dificil sa renunti la o pereche de incaltaminte, chiar daca nu i-ai mai purtat de mult, nu mai sunt la moda, sau nu te mai reprezinta. Insa acest lucru este absolut necesar, intrucat te ajuta sa obtii mai mult spatiu pentru acele perechi de incaltaminte pe care le folosesti, sau chiar pentru cateva perechi noi, pe care vei avea astfel ocazia sa le achizitionezi.

Astfel, acorda-ti timp si gaseste acele perechi de incaltaminte pe care nu le mai porti. In cazul in care sunt inca buni de purtat, ai putea sa ii donezi.

In incheiere

Iata cum, cu cateva trucuri simple, vei putea sa iti redescoperi intreaga colectie de incaltaminte de care dispui. Odata organizati, pantofii vor fi mult mai accesibili privirii tale, astfel ca vei gasi cu usurinta perechea potrivita pe care sa o porti la fiecare dintre tinutele tale.