Pantofii Oxford de dama reprezinta esenta ideii de „casual elegant”.

Decorati sau simplu, cu talpa groasa ortopedica sau cu talpa joasa, acesti pantofi cu traditie in spatiul vest-european sunt astazi cea mai buna alegere de pantofi pentru doamnele si domnisoarele care imbina utilul cu placutul.

Pantofi oxford de dama la comanda pentru femei Chic

Inspirata din moda barbateasca, pantofii Oxford de dama se potrivesc mai degraba tinutelor sobre, cu pantaloni lungi, insa daca ai un stil personal mai curajos si nu tii neaparat la rigorile clasice ale modei, ii poti asorta si cu fusta. Sireturile caracteristice, transformate mai recent in panglici colorate, tin pantofii foarte aproape de picior, ceea ce iti permite sa calci cu incredere, stiind ca nu vei aluneca asa cum se intampla uneori cu alte modele de incaltaminte de dama.

Ca sa mai atenueze aspectul sobru, pantofii Oxford pot fi uni sau in combinatie de 2 culori, iar decoratiile sunt de obicei minime si constau in perforatii in partea din fata. Modelele mai noi sunt facute din materiale diferite in varful pantofului comparativ cu partea din spate. Talpa joasa are toc mic, care sustine foarte bine piciorul in timpul mersului, sau o platforma cu talpa groasa ortopedica, ceea ce le ofera un plus de eleganta. Pantofii cu platforma se potrivesc perfect unei tinute office, alungind picioarele si lasand gleznele delicate la vedere. Varful de pantof Oxford clasic este rotunjit, insa este uneori preferat unul mai ascutit.

Pantofi oxford pentru femei

Indiferent de rigorile modei, stilul ramane totusi o chestiune de alegeri personale. Iar daca vrei sa fii mai „british cool”, nu poti da gres cu o pereche de pantofi Oxford de dama.