Pantofi de nunta – sfaturi utile pentru alegerea lor

Gasirea celor mai potriviti pantofi de nunta este una dintre cele mai dificile situatii pe care le au de infruntat atat viitoarele mirese, cat si femeile participante la nunta, atat in calitate de nasa, de domnisoare de onoare, cat si de simple invitate. Totusi, cea mai dificila alegere, in acest sens, o are de facut viitoarea mireasa.

De aceea, am decis sa va oferim cateva sfaturi utile care sa ajute viitoarele mirese, dar si alte femei, sa transforme chinul cautarii pantofilor de nunta intr-o adevarata placere.

Pantofi de nunta – detalii si preferinte

Desi in general, pantofii sunt alesi pentru diverse calitati pe care le au, precum aspect, culoare, accesorii si altele, in ceea ce priveste pantofii de nunta, lucrurile stau diferit. In alegerea pantofilor pentru nunta, este esential ca accentul sa fie pus pe comoditate. In special in ceea ce priveste alegerea unor pantofi de mireasa, comoditatea este esentiala. Asta deoarece mireasa va sta ore intregi in picioare, beneficiind de foarte putine momente in care se va putea relaxa, stand jos.

In ceea ce priveste comoditatea pantofilor, trebuie sa ai in vedere in special inaltimea tocului. Mai ales daca nu esti obisnuita sa porti tocuri inalte, este recomandat sa eviti sa le alegi acum. In schimb, poti opta pentru o pereche frumoasa de pantofi de mireasa cu toc mic – asta in cazul in care ai mai purtat si inainte tocuri si te simti confortabil in timp ce le porti. Poti, de asemenea, alege sa porti o pereche de pantofi de nunta platforma, intrucat acestia te vor ajuta sa obtii o mai mare stabilitate pentru picioarele tale, asigurand astfel mai mult confort pe durata purtarii lor. Daca, insa, nu esti deloc obisnuita cu tocuri, poti alege si o pereche de balerini de mireasa. In zilele noastre, gasesti diverse modele deosebit de frumoase si elegante in aceasta categorie.

pantofi mireasa toc inalt funda 3
pantofi nunta

Alaturi de comoditate, un alt aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere este materialul din care sunt confectionati pantofii de nunta pe care ii alegi. Astfel, o pereche de pantofi din piele naturala sunt ideali, intrucat acestia se muleaza pe picior cu usurinta, ajutandu-te sa te simti confortabil. Este necesar ca macar interiorul pantofilor sa fie din piele naturala, pentru a evita ca piciorul sa transpire.

In ceea ce priveste materialul si accesoriile, acestea sunt si ele importante in alegerea unor pantofi de nunta. Asa cum probabil stiai deja, ideea este ca pantofii sa se asorteze cu rochia de mireasa. Asortarea insa nu se face doar pe baza materialului, asa cum ai putea crede, ci in special se are in vedere stilul. Astfel, o rochie de mireasa care corespunde unui anumit stil va arata intotdeauna bine asortata cu pantofi din aceeasi categorie de stil. De exemplu, pentru o rochie de mireasa vintage, o pereche de pantofi vintage vor completa cu succes aspectul final. O rochie de mireasa simpla si delicata va arata excelent cu o pereche de pantofi la fel de simpli si delicati.

In ceea ce priveste pantofii cu diverse accesorii, precum diverse pietricele, fundite, perle sau strass-uri, acestia sunt de preferat pentru o rochie de mireasa cat mai simpla. In cazul in care si rochia este incarcata cu diverse accesorii, este recomandat sa optezi pentru pantofi mai simpli, in caz contrar, ai putea obtine un efect de supra-incarcare, deloc placut.

In ceea ce priveste culoarea pantofilor de nunta, aceasta este optiunea voastra. In general, sunt de preferat pantofii albi, insa in ultimii ani, tot mai multe mirese opteaza pentru pantofi nunta in diverse culori. Daca esti una dintre miresele care doreste sa opteze pentru pantofi de alta culoare decat alb, este recomandat sa asortezi culoarea pantofilor cu alte culori specifice nuntii, spre exemplu culoarea florilor din aranjamente, sau culoarea pe care o porti la machiaj. Alte alegeri inspirate o reprezinta argintiul si auriul, care ofera o stralucire aparte miresei.

Pantofi nunta la comanda

Alaturi de sfaturile mentionate, este recomandat sa optezi pentru pantofi nunta la comanda. Fie ca esti mireasa, sau ca iti cauti pantofi nunta nasa, o pereche de pantofi confectionati la comanda iti asigura confort, calitate si siguranta ca vei avea pantofii potriviti pentru tine. Indiferent de rolul pe care il ai in cadrul nuntii, poti sa te bucuri de pantofi confectionati special pentru tine. Astfel, fie ca iti cauti pantofii de mireasa, pantofi de nasa, pantofi pentru domnisoare de onoare sau pantofi de seara, pantofii realizati la comanda sunt intotdeauna o alegere potrivita.

Vezi mai multe modele