Incaltaminte de sezon – tu pe care o preferi?

Deloc o noutate, fiecare sezon are propriile sale tendinte in moda, dar si stiluri vestimentare. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste incaltamintea, asa cum probabil stii deja. Intrucat suntem in plina schimbare de sezon, a venit momentul sa te intrebam: ce incaltaminte preferi, in ceea ce priveste sezonul?

Incaltaminte de sezon – de la sandale la cizme

Desi uneori purtam diverse tipuri de incaltaminte, indiferent de sezon, stim ca in general, incaltamintea se alege in functie de sezonul in care ne aflam. Astfel, fiecare sezon poate fi corelat cu diversele tipuri de incaltaminte existente. In timp ce zilele calduroase de primavara si vara iti ofera sansa de a te bucura de un confort extins, purtand cu lejeritate o pereche de sandale, sau pantofi cu toc si peep toe, de exemplu, aceste modele nu sunt tocmai printre primele pe lista in sezoanele toamna si iarna. Toamna poti opta pentru diverse modele de pantofi cu toc, de data aceasta alegand, totusi, pantofi cat mai inchisi, precum si botine. Iarna, in schimb, iti vei indrepta atentia catre ghete si cizme, pentru a te simti cat mai confortabil si a oferi caldura necesara picioarelor tale.

ghete-inalte-ponyhair-5

Insa in timp ce unele femei se adapteaza cu usurinta schimbarilor de sezon in ceea ce priveste incaltamintea, alte femei prefera anumite tipuri de incaltaminte, astfel ca incearca sa profite cat mai mult de oportunitatea de a purta pantofii lor preferati, atata timp cat vremea specifica fiecarui sezon le permite acest lucru. Tu in care categorie te incadrezi?

Alaturi de modelele specifice fiecarui sezon in parte, exista, totusi, si diverse modele pe care le poti adapta si altor sezoane, mai ales daca le porti doar ocazional, la diverse evenimente speciale, spre exemplu. Astfel, poti purta pantofi cu toc la un eveniment elegant, chiar si in serile de toamna. Totusi, este esential sa ai grija ce model de pantofi alegi, pentru a te asigura ca te simti confortabil. Astfel, vei evita riscul de a strica efectul elegant si delicat pe care iti doreai sa il obtii.

Evita, insa, sa porti sandale in timpul sezoanelor de toamna si mai ales de iarna – cu siguranta intelegi motivele. De asemenea, daca esti o mare iubitoare a botinelor, poti alege sa le porti cat mai mult, insa evita sa incalti botine in zilele insorite, pentru a evita ca picioarele tale sa transpire.

In fiecare categorie de incaltaminte, vei gasi diverse modele pe care sa le adaptezi cu usurinta stilului tau vestimentar, precum si vremii de afara. Spre exemplu, in ceea ce priveste pantofii cu toc, exista modele inchise, insa exista si modele cu diverse decupaturi, care sunt potrivite doar zilelor mai calduroase. Un alt exemplu este cel al cizmelor, care pot fi de diverse lungimi. Botinele, in schimb, pot fi neimblanite sau cu blana. Incearca sa alegi intotdeauna modelele potrivite nu doar preferintelor tale, ci si sezonului si ocaziilor la care urmeaza sa le porti.

botine-dama-snake-print-1

Desi oricine intelege preferinta pentru un anume tip de incaltaminte, este important sa adaptezi incaltamintea potrivita sezonului. In primul rand, pentru a oferi picioarelor tale confortul necesar. In al doilea rand, pentru a evita sa fi considerata excentrica sau necunoscatoare in ceea ce priveste vestimentatia potrivita sezonului.

Stim cat este de dificil uneori sa faci trecerea de la un sezon la altul in ceea ce priveste incaltamintea potrivita, insa in acest sens, exista diverse modele pe care le poti alege, care se potrivesc acestei treceri. Pentru aceasta, este recomandat sa iti pregatesti din timp garderoba pentru sezonul viitor, pentru a te asigura ca esti pregatita oricand pentru schimbare.

Asadar, avand in vedere optiunile disponibile pentru fiecare sezon in parte, care este incaltamintea ta preferata?