Cum sa iti alegi pantofii in functie de eveniment

Carcotasii spun despre femei ca, pe langa dezordinea din poseta, acelasi hazard se gaseste si in mintea acestora atunci cand damele se gasesc in fata propriului sifonier si sunt silite de context sa jurizeze. Desi marea majoritate a articolelor de imbracaminte si incaltaminte a fost aleasa de ele insele, nu se mai simt la fel de stapane pe situatie atunci cand trebuie sa aleaga vestimentatia castigatoare, demna de a le prezenta in societate intr-o zi anume, la un eveniment unde instinctul le spune ca trebuie sa arate impecabil pentru a lasa impresia dorita celor din jurul lor.

Pentru a veni in ajutorul femeilor aparent neajutorate fata in fata cu propria garderoba, specialistii adesea incearca sa le aduca in atentie diverse combinatii de haine si pantofi cu care nu pot da gres, insa tot despre purtatoarele de pantofi stiletto se stie ca acestea nu se multumesc sa se incadreze in clasicele tipare, deci isi doresc sa epateze, insa totodata sa nu se expuna prea mult riscului de a cadea in cealalta extrema, a penibilului, a comicului de prost gust.

Alege tipul de pantofi

De la balerinii din piele naturala, la pantofi casual sau chiar pantofi eleganti si extravaganti stiletto, o doamna trebuie sa stie ca tinuta sa per ansamblu va fi una prezentabila doar daca ea se va simti bine si confortabil in ceea ce alege sa imbrace, dar mai ales sa incalte.

O succinta trecere in revista a preferintelor domanelor in materie de incaltaminte ne arata faptul ca pantofii cu talpa joasa sunt mereu la mare cautare, insa ei trebuie accesorizati cu o mai mare atentie daca se doreste a se crea o amprenta personala, care sa ramana intiparita in memoria persoanelor atunci cand purtatoarea intra intr-o incapere, sa zicem, precum o sala de conferinte.

Apoi, pantofii cu platforma sunt si ei preferatii femeilor scunde, care aspira la tocuri inalte, dar carora constitutia nu le ingaduie sa defileze asa cum le vad ele la TV pe manechinele lui Botezatu. Nu orice femeie poate sa fie mandra de mersul ei pe tocuri, asa ca, desi cele mai multe viseaza la pantofi cu toc inalt tip cui, poate nu vor putea niciodata sa mearga demn pe ei, plus ca acestia nu sunt „de toate zilele”, lucru de care, din cate putem observa ziua pe strada, multe posesoare uita sa ia in calcul acest aspect.

La birou ori la facultate damele adopta cu precadere o tinuta clasica, de tip office, insa cel mai adesea, din lipsa de indrazneala, aceasta este prea sobra, anosta chiar. Pentru asta, cat si pentru un plus de jovialitate, sunt recomandati pantofii colorati, insa atentie, NU stridenti, de tip neon ! De retinut ca in astfel de situatii sunt de preferat pantofii dintr-o singura culoare, tocmai pentru a nu incarca tinuta.

Femeia-business a secolului XXI ne-a vandut un pont, un artificiu la care apeleaza tot mai multe doamne si anume perechea de pantofi de rezerva, spre exemplu balerinii pentru condus sau pantofii cu „talpa plina” utilizati de soferitele impatimite, purtatoare de outfit-uri profi, insa care totodata realizeaza lipsa de timp intre doua intrevederi, la care trebuie sa apeleze la masina, respectiv la incaltaminte comoda, adecvata pedalelor autoturismelor cu care doamnele se strecoara in traficul aglomerat.

pantofi stiletto cu inimioara

Stilul casual aduce odata cu sine pantofii sport, insa aici nu vorbim despre clasicii adidasi. Cei mai bine vanduti la acest capitol sunt cei din piele, care subliniaza inca o data faptul ca „sport” nu inseamna neaparat trening si pista de alergare. Culorile alb si nude merg ton sur ton in sezonul ce tocmai a inceput, putand fi asortati astfel de pantofi atat in timpul liber, cat si in diminetile in care un plus de prospetime in atitudinea corporala duce la tranzactii incheiate cu succes. Totodata, intr-o duminica sau sambata cu partenerul la shopping, la o scurta alergatura prin mall, puteti cu usurinta sa va strecurati prin multime avand in picioare pantofi sport din piele.

Pentru un rondez-vous in oras alegeti pantofi cu varf decupat, insa fara toc foarte inalt, caci nu vei avea libertate de miscare prea mare, ori niciodata nu se stie unde ajungeti ca destinatie finala, surprizele avand loc la tot pasul. Te-a invitat la o prima intalnire ? Prietenele tale te scot in oras de ziua ta ? Rasfata-te, joaca-te si simte-te bine in pielea ta ! Expune-o, las-o sa respire si etaleaza-ti mersul de felina !