Categories: Pantofi

Ce pantofi sa porti in functie de silueta

Pantofii sunt precum un cuvant magic pentru femeile din intreaga lume. Indiferent despre ce tip de pantofi vorbim, femeile vor reactiona intr-un mod deosebit cand aud acest cuvant. Este suficient sa rostesti cuvantul pantofi in preajma iubitoarelor de incaltaminte, si le vei deschide calea catre discutii interminabile, bazate pe modele, culori, texturi, materiale, designeri si asa mai departe.
In timp ce unele femei se vor auto-declara atotcunoscatoare in materie de pantofi, altele sunt dispuse sa recunoasca faptul ca nu stiu chiar tot ce tine de pantofi si vor fi dispuse sa asculte diverse sfaturi si recomandari in ceea ce priveste incaltamintea. Insa indiferent din care dintre aceste categorii de femei faci parte, noi iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa alegi pantofii potriviti siluetei tale.


Este esential de stiut ca nu doar hainele trebuie alese in functie de silueta, ci si pantofii. Acestia pot imbunatati aspectul tau general, sau, dimpotriva, iti pot strica efectul fabulos pe care l-ai obtinut prin alegerea vestimentatiei corecte.

Asadar, sa vedem cateva idei de care trebuie sa tii cont cand alegi  pantofi in functie de silueta pe care o ai.

 

Inaltimea
1.Femei scunde
Daca esti o femeie scunda, poti sa optezi pentru platforme, insa trebuie sa acorzi o atentie deosebita inaltimii acestora, astfel ca nu este recomandat sa alegi o varianta de platforme extrem de inalte.
O alta optiune potrivita pentru inaltimea ta este data de pantofii stiletto. Pentru inaltimea ta, este recomandat sa eviti pantofii cu barete pe glezna, precum si botinele. O alegere extrem de inspirata pentru femeile de o inaltime scunda o constituie pantofii cu toc cui, in culori nude. Acesti pantofi ajuta sa faca picioarele sa para mai lungi, astfel ca te vor ajuta sa pari mai inalta.
Silueta ta iti ofera ocazia de a purta pantofi cu varf ascutit, acestia favorizand aspectul tau general.
2.Femei inalte
Daca esti o femeie inalta, poti sa te bucuri linistita de pantofi cu toc decent, deoarece nu ai nevoie de incaltaminte care sa adauge cativa centimetri inaltimii tale. Poti purta fara probleme pantofi cu toc mediu sau o pereche de balerini comozi.
In schimb, platformele sunt o alegere complet neinspirata pentru inaltimea ta, deoarece efectul obtinut prin purtarea unei astfel de incaltaminte este unul deloc placut.

Gleznele
Inainte de a achizitiona incaltaminte, este foarte important sa tii cont de gleznele tale. Acestea pot avea de suferit daca alegi pantofii nepotriviti, astfel ca trebuie sa ai in vedere ce tip de glezne ai, pentru a putea alege incaltamintea potrivita, care sa iti ofere confortul necesar. Daca porti pantofii potriviti, nu doar ca vei arata bine, insa te vei si simti confortabil, in acelasi timp.
Desi s-ar putea sa fi tentata sa alegi pantofi cu bareta, acestia sunt frumosi, insa trebuie evitati in cazul in care gleznele tale sunt groase, deoarece exista riscul de a te jena.
In cazul in care ai gleznele groase, trebuie sa acorzi o atentie deosebita si punctului in care se termina ghetele, pentru a evita posibilele rani cauzate de acestea.

Gambele
1.Gambe groase
In cazul in care ai gambele groase, trebuie sa alegi cu grija pantofii, astfel incat acestia sa creeze impresia unor picioare mai lungi. Cele mai bune optiuni in acest caz sunt cizmele joase sau cu toc.
Poti alege cizme sau pantofi cu toc, insa este de evitat tocul cui si tocul gros.
Pentru gambele groase, este esential sa eviti incaltamintea deschisa in fata, precum si sandalele cu diverse cureluse. De asemenea, daca alegi sa porti pantofi cu toc, evita tocurile prea subtiri, precum si pe cele groase.
In cazul tau, nu este recomandat sa porti pantofi cu toc triunghiular sau conic, platforme, cizme de inaltime medie, precum si pantofi care se leaga in jurul gleznei. Oricare dintre aceste tipuri de incaltaminte iti vor accentua grosimea gambelor.
2.Gambe subtiri
In cazul in care gambele tale sunt subtiri, poti purta pantofi care se leaga in jurul gleznei. De asemenea, te favorizeaza cizmele inalte, care iti vor crea iluzia unor gambe mai groase.
Vei evita pantofii cu toc foarte inalt, deoarece acestia nu avantajeaza femeile cu gambe subtiri.

etienne

Share
Published by
etienne

Recent Posts

  • Tendinte

Trucuri simple pentru pantofi curati si fara mirosuri neplacute

Oricat de bine ai ingriji picioarele si pantofii, incaltamintea tinde sa se murdareasca in interior, si chiar sa prinda diverse…

8 ani ago
  • Tendinte

Sfaturi utile pentru a evita durerile de picioare

Zi de zi, ne petrecem o anumita perioada de timp incaltati. Indiferent de tipul de incaltaminte aleasa, picioarele obosesc pe…

8 ani ago
  • Incaltaminte

Cum sa ingrijesti incaltamintea din piele intoarsa

Incaltamintea din piele intoarsa este la mare cautare, datorita calitatii si a stilului delicat pe care il are. Insa nu…

8 ani ago
  • Pantofi
  • Tendinte

Ce spun pantofii tai despre tine?

Nu este deloc o noutate faptul ca felul in care ne imbracam, ne aranjam parul si ne machiem spune multe…

8 ani ago
  • Pantofi

Pantofi pentru nunta, cum sa alegi perechea potrivita.

Odata cu apropierea sezonului de nunti, apare o noua perioada in care agenda femeilor se aglomereaza, pe aceasta fiind adeseori…

8 ani ago
  • Pantofi

5 reguli cand alegi pantofi pentru domnisoare de onoare

Casatoria este unul dintre cele mai importante evenimente din viata oricui. Insa nu doar mireasa are o zi deosebita, ci…

8 ani ago